春のサンドイッチ Five Recipes for Spring Sandwiches

特集1では、5種類のサンドイッチのレシピをご紹介します。ピクニックなどのお出かけ時はもちろん、忙しい朝や、仕事先のランチにもぴったりのすぐれもの=サンドイッチ。新鮮な旬の野菜や魚を使って、ぜひ春を、はさんでみてはいかがでしょうか?レシピ:山田英季(and recipe)

Firstly, we will introduce five different recipes for spring sandwiches. Sandwich is a prevalent type of food for picnics, busy morning, or lunch at the office. How about making a sandwich with spring, using fresh, seasonal vegetables and fishes?Recipe by Hidesue Yamada (and recipe)

Ham & Egg Muffin

ハムズ&エッグマフィンHam & Egg Muffin

No.1
材料 4人分
  • ハム …… 8枚
  • 卵 …… 4個
  • チェダーチーズ …… 4枚
  • イングリッシュマフィン …… 4個
  • クリームチーズバター
  • (バターで代用可) …… 20g
  •  
  • トマトケチャップ …… 適量
  • マスタード …… 適量
  • オリーブオイル …… 大さじ1/2
  • 黒こしょう …… 少々
  • ナツメグ …… 少々
作り方
  1. 目玉焼きとハムを焼く。フライパンにオリーブオイルを温めて目玉焼きを作り、ハムを焼きます。
  2. マフィンをトーストして、材料をはさむ。マフィンをトーストしてたっぷりバターを塗り、チーズ → ハム → 目玉焼きの順に重ねます。
  3. 仕上げの味つけをして、マフィンではさむ。ケチャップ、マスタード、黒こしょう、ナツメグをかけて、マフィンではさめばできあがりです。
Ingredients (4 ppl.)
  • dt 8 ham
  • 4 egg
  • 4 cheddar cheese
  • 4 English muffin
  • 20g cream cheese butter (or butter)
  •  
  • Extra tomato ketchup, mustard
  • 1/2 tbsp. olive oil
  • Less black pepper and nutmeg
Recipe
  1. Cook egg and ham.Heat olive oil in a frying pan, and make a fired egg. Fry ham till cooked.
  2. Toast muffin, and fill with ingredients.Spread much butter on a toasted muffin, and fill with cheese → ham → fried egg in order.
  3. Give a flavor, and cover with muffin slice.Sprinkle with ketchup, mustard, black pepper and nutmeg. Cover with the other muffin slices, and serve.
1年で、もっともおいしい春卵で王道のサンドイッチをTry a sandwich with spring egg, which is the must-eat food in spring.
Salad Bagel Sandwich with Ham and Burdock

ハムと新ごぼうのサラダベーグルサンドSalad Bagel Sandwich with Ham and Burdock

No.2
材料 4人分
  • ハム …… 40g
  • 新ごぼう …… 1本
  • ホールコーン …… 40g
  • クリームチーズバター
  • (バターで代用可) …… 40g
  • ベーグル …… 4個
  • A
    • マヨネーズ …… 15g
    • 牛乳 …… 大さじ1
    • アーモンドオイル
    • (オリーブオイルで代用可) …… 大さじ1
    • 塩 …… ひとつまみ
    • 黒こしょう …… 多め
作り方
  1. 材料の下準備をする。ハムとごぼうをせん切りにし、ごぼうは30秒ほど塩ゆでして冷ましておきます。
  2. ごぼうサラダを作る。ボウルにAの材料をよく混ぜ、❶とコーンを和えます。
  3. ベーグルをトーストして、材料をはさむ。半分に切ったベーグルをトーストしてバターを塗り、❷をはさめばできあがりです。
Ingredients (4 ppl.)
  • 40g ham
  • 1 burdock
  • 40g whole corn
  • 40g cream cheese butter (or butter)
  • 4 bagel
    A
    • 15g mayonnaise
    • 1 tbsp. milk
    • 1 tbsp. almond oil (or olive oil)
    • 1 pinch of salt
    • Much black pepper
Recipe
  1. Prepare ingredients for cooking.Slice ham and burdock thinly. Boil the burdock in a pot with a pinch of salt for about 30 seconds, and let it cool.
  2. Make a burdock salad.Mix <A> in a bowl, and combine with ❶ and corn.
  3. Toast bagel and fill with ingredients.Butter bagel, split and toasted. Put ❷ into the bagel, and serve.
食物繊維たっぷりのごぼうで、ヘルシー&食べこたえ満点Healthy, tasty sandwich with burdock with a lot of dietary fiber.