クリームチーズバターの作り方 Recipe for Cream Cheese Butter

クリーミーな口当たりと、粗塩のジャリっとした食感。サンドイッチにはもちろん、トーストしたパンに塗っただけでもおいしくなる使い勝手のよさ。いつものバターにひと工夫するだけで、魔法のようなクリームチーズバターの完成です。手軽に作れるので、ぜひお試しください。レシピ:山田英季(and recipe)

Creamy and gritty taste. It is a useful condiment to enhace flavour and texture of sandwich as well as toasted bread. With a bit of imagination, you can make super cream cheese butter. In addition, it improves your health, reducing by one fourth the calories compared to the butter available on market. Why not try this simple recipe? Recipe by Hidesue Yamada (and recipe)

  • バターとクリームチーズを室温にもどしておきます。 Leave butter and cream cheese at room temperature.
  • 1.をボウルに入れます。 Put butter and cream cheese in a bowl,
  • ホイッパーで練るようによく混ぜ合わせます。 and mix using a whisk.
  • 塩を加えます。 Add salt,
  • ゴムベラでさっくりと軽く混ぜ合わせます。 and gently stir with a rubber spatula.
  • 保存瓶に入れて、できあがりです。 Bottle the dressing, and serve.

RECIPE

材料(作りやすい分量)
  • 無塩バター100g
  • クリームチーズ100g
  • 粗塩(フランス産)5g
Ingredients (easy-to-make)
  • unsalted butter100g
  • cream cheese100g
  • French unrefined salt5g
memo
冷蔵庫で、2週間ほどもちます。
粗塩は素材がいいものを
使うのがおすすめです。
The cream cheese butter has
a refrigerator shelf life of 2 weeks.
Using a quality unrefined salt is
recommended.
作り方
  1. バターとクリームチーズを室温にもどしておきます。
  2. 1.をボウルに入れます。
  3. ホイッパーで練るようによく混ぜ合わせます。
  4. 塩を加えます。
  5. ゴムベラでさっくりと軽く混ぜ合わせます。
  6. 保存瓶に入れて、できあがりです。
Recipe
  1. Leave butter and cream cheese at room temperature.
  2. Put butter and cream cheese in a bowl,
  3. and mix using a whisk.
  4. Add salt,
  5. and gently stir with a rubber spatula.
  6. Bottle the dressing, and serve.
サンドイッチのコツ
クリームチーズバターは室温にもどし、やわらかくしておくとパンに塗りやすくなります。
Tip
Bring cream cheese to room temperature to become soft enough to be able to spread easily.