- 材料Ingredients
-
- クリームチーズcream cheese420
- カマンベールチーズCamembert cheese120
- ゴーダチーズGouda cheese90
- パルミジャーノチーズParmesan cheese90
- サワークリームsour cream65
- 生クリームwhipped cream50
- グラニュー糖caster sugar120
- 卵黄yolk50
- 全卵egg50
- コーンスターチcornstarch25
- レモン汁lemon juice65
- つくりかた
-
- 01:ゴーダチーズ、カマンベールチーズ、サワークリーム、クリームチーズの順にフードプロセッサーに入れ、ペースト状にします。Put Gouda cheese, Camembert cheese, sour cream and cream cheese in the order in food processor, and process to a paste.
- 02:ボウルに移し、パルミジャーノチーズを削り入れます。Transfer it to a bowl, and add shredded Parmesan cheese.
- 03:卵黄を加えて、泡立て器で混ぜたら、溶き卵を加えて、さらに混ぜます。Add yolk, and use a whisk to combine. Add egg mixture, and mix well.
- 04:コーンスターチを振るい入れ、泡立て器で混ぜ、砂糖を溶かした生クリーム加えて、よく混ぜます。Add cornstarch, and use a whisk to combine. Add the cream cheese, mixing with sugar. Beat until smooth.
- 05:砂糖を溶かした生クリームを加えてよく混ぜ、レモン汁を加えて、さらに混ぜます。Add whipped cream mixing with sugar, mix well, and add lemon juice. Beat well.
- 06:型に入ったタルト生地を用意し、細長く切ったクッキングシートを型の側面に入れます。Prepare the tart dough. Put the parchment paper pre-cut into long, narrow strips under the dough.
- 07:ベイクドチーズケーキの生地をタルト生地の入った型に流し入れて、160℃に予熱したオーブンで2時間半〜3時間かけてじっくり焼きます。Pour the baked cheesecake mix on to the tart dough base, then bake in the oven preheated to 160C for 2.5-3 hours.
- 08:網にケーキを出して、粗熱をとり、冷蔵庫で一晩寝かせばベイクドチーズケーキのできあがりです。Remove from oven. Leave the cheesecake to cool. Refrigerate overnight, and serve.