アジアのごはんASIAN CUISINES

エンターテインメントは、一日にしてならず。そんな言葉はありませんが、「住みますアジア芸人」というプロジェクトでは、11組の芸人さんたちがアジア6ヶ国で生活し芸を磨いています。現地のごはんを食べ、現地の言葉をしゃべり、現地の人々に笑いを届ける。そんな芸人さんたちがアジア各国で体感した、おすすめの一品をお届けします。もちろん、レシピはand recipe山田英季オリジナル。日本初公開のレシピもあるかもしれません。レシピ:山田英季(and recipe)

“Entertainment was not built in a day.” Though such an idiom does not exist, We are trying to show you how it might happen. “Japanese Artistes Living Abroad in Asia” is a project comprising of groups of artistes currently living in 6 Asian countries about they ways to experience the local cuisines, to speak local languages and how they share joy and laughters to the local people. These artistes recommend their favorite cuisine selections based on their actual local life experience. Hidesue Yamada is composing the original recipes based on these recommendations. Enjoy these as there might be recipes which are just firstly introduced in Japan!Recipe : Hidesue Yamada (and recipe)

アジアのごはんと芸人さんの話アジアのごはんと芸人さんの話

タフブラットTafu Berontak

推薦人

そこらへん元気さんSokorahen Genki

タフブラットという、球体の揚げ豆腐がありまして。タフは「豆腐」、ブラットが「まる」という意味なんですよね。インドネシアの若者の間で流行ってるんですけど、あまりに好きすぎてアキラ・コンチネンタル・フィーバーさんとふたりで「タフブラット」という曲を作りました。

“Tafu Berontak” means Fried Tofu balls. “Tafu” in Indonesian means “Tofu” while “Berontak” means balls. This is popular among the young people of Indonesia. As I love this so much, I composed a song titled “Tafu Berontak” together with Akira Continental Fever.

アキラ・コンチネンタル・フィーバーさんAkira Continental Fever

僕もこの料理が一番好きなんですけど、タフブラットにつけるサンバルというソースが大好きなんです。辛いのがダメな人はちょっときついと思うんですけど、サンバルを食べただけで本当に元気になります(笑)。気軽に食べれて、リーズナブルなのも魅力です。

I also love this cuisine the best, especially when the tofu balls are served with the sauce called Sambal. It might be too much for those who cannot eat spicy food, but it is just so happy and refreshing when you eat Tafu Berontak dipped in Sambal sauce. It is so easy to eat. The reasonable price is also a charm of this cuisine.

モアmoreインドネシア料理!

ザ・スリー/山口健太さん
サテ・タイチャンという料理がおすすめなのですが、日本で言うところの塩味の焼き鳥。刻んだ唐辛子がふってあって、辛いけどおいしいです。
ザ・スリー/濱田大輔さん
インドネシアのソウルフード、ナシパダンが好きです。ごはんがあって、たくさんあるおかずから好きなものを選べます。
ザ・スリー/浦 圭太郎さん
ルンダンというビーフをスパイスで煮た料理がハンパないですね。世界でもっともおいしい食べ物にも選ばれているので間違いないです。

More Indonesian Cuisines

Yamakuchi Kenta / The Three
The Three Yamakuchi Kenta“Sate Taichan” is my recommendation. That is like “Grilled Chicken with salt” in Japan. When it is served with chili hot pepper slices it is just so tasty.
Hamaguchi Daisuke / The Three
I like the Soul Food of Indonesia, “Nashi Padang”. You could choose your favorite side dishes from a large variety of options to serve with rice.
Ura Keitaro / The Three
The most impressive cuisine to me is “Rendang”, which is Beef cooked with spice. I would choose this as the Best Cuisine in the World.

チャーノムイェンCha Nom Yen

推薦人

はなずみさんCha Nom Yen

日本のミルクティーも大好きだったんですけど、タイに行ってコレを飲んでしまったら、いまではもうタイのミルクティーじゃないとダメになってしまいました。タイの紅茶を使っているからオレンジ色で、練乳がたくさん入っているから甘くて、めちゃめちゃうまいっす。ほとんど毎日飲んでます。

I like Japanese Milk Tea. But even since I tried drinking Cha Nom Yen when I visited Thailand, I feel Thai Milk Tea is the only milk tea option for now. The Black Tea used in Thailand is orange in color. When you pour lots of Condensed Milk into it, that is just so irresistibly sweet and tasty. I could not live without Thai Milk Tea and drink nearly everyday.

モアmoreタイ料理!

ぼんちきよしさん
サイウアという腸詰ソーセージがおすすめ。レモングラス、コブミカン、にんにく、生姜、豚肉などが入っていて、1本が太いんです。ぜひ、お試しください!
あっぱれコイズミさん
ハーブと豚肉を炒めたラープという料理が好きです。僕が一番うまいと思うのは、プラカノンという駅から3分くらい歩いたところにある屋台のラープです。

More Thai Cuisines

Bonnchikiyoshi
My recommendation would be the Sausage called “Sai Oua”, which is a thick sausage filled with Lemon Grass, Kaffir Lime, Garlic, Ginger and Pork. Please have a Try!
Appare Koizumi
I like Larb, which is fried pork with herbs. The most delicious Larb that I have even tried is from a stall which is 3 minutes walk away from Phra Khanong Station.

パンシットカントンPancit Canton

推薦人

ほりっこしさんHorikkoshi

フィリピンって食事が4回あるんですよ。朝、昼、晩以外におやつをガッツリとるんですけど、パンシットっていう麺を食べることが多くて、大好きです。

In Philippines, We have 4 meals per day. Besides Breakfast, Lunch and Dinner, We have Snack time regularly. I like this as usually We will have Pancit as snacks.

モアmoreフィリピン料理!

黄金時代/田中一樹さん
チキンシシグを毎日食べています。いつも食べてるのはマヨネーズテイストで、チキン、生の玉ねぎ、唐辛子が入っていて辛めが美味!
黄金時代/井上和夫さん
チェーン店「ジョリビー」のハンバーガーが、おすすめです。全体的にちょっと甘い味付けだけど、フィリピン人もみんな大好きです。

More Philippines Cuisines

Tanaka Kazuki/Golden Age
I eat Chicken Sisig everyday. I usually eat with Mayonnaise, Chicken and Raw Onion. Spice up with Hot Chili Pepper to make it even more delicious!
Inoue Kazuo/Golden Age
My recommendation would be the Hamburgers of “Jollibee” even though it is a Fast-Food chain. The taste is a little bit sweet, but all Filipinos just simply love it.

ジーローファンChicken Rice

推薦人

漫才少爺 三木 奮さんMiki Fuu/ManzaiBonBon

私はジーローファンが好きなのですが、台湾南部にある嘉義市(かぎし)のものが有名です。でっかい寸胴に七面鳥を入れて、だしをとって食べるんですよ。ジーローファンは値段が安く、あっさりしていて脂っこすぎないので、朝からでも食べられます。女性にもおすすめです。

I love Chicken Rice a lot. This cuisine is especially famous in the Chaiyi City in Tainan where Turkey meat is usually boiled in Huge Cylindrical Pot and served with Sauce. Chicken Rice is cheap. The taste is light and not too oily so people eat Chicken Rice even in the morning. Good recommendations for Ladies.

モアmore台湾料理!

漫才少爺 太田拓郎さん
僕は断トツでルーローファンが好きです。作れるようになりたくて、台中の友達のお母さんの家に行って教わり、自分で作れるようになりました。

More Taiwanese Cuisines

Ohta Takuro / ManzaiBonBon
I like Chicken Rice the best for sure. It is easy to cook. My Friend’s mom taught me how to cook it when I made a visit to her home. Now I could be able to cook it by myself.

フーティウヌックHu Tieu Muc

推薦人

ダブルウィッシュ 中川新介さんNakakawa Shinsuke/DoubleWish

僕がよく食べてるフーティウは、ホーチミンの麺料理です。汁ありをフーティウヌック、汁と麺でセパレートになってるのがフーティウコー。麺は細くて固めです。具材はバリエーション豊富で海鮮系もあるんですけど、僕は、ひき肉、野菜、にんにくが入ったフーティウコーが大好きです。

Hu Tieu is a kind of Noodle Cuisines of Ho Chi Minh City. The one served with soup is called Hu Tieu Muc while the one with soup and noodles separately served is called Hu Tieu Kho. The noodles are thin and firm with a large variety of seafood ingredients. I like Hu Tieu Kho with minced meat, vegetables and garlic the best.

モアmoreベトナム料理!

ダブルウィッシュ 井手一博さん
チャーハンを向こうではコムチンって呼ぶんですけど、エビやイカが入ってるのがめっちゃおいしい。ベトナムの米はパラパラしているので、コムチンが一番合うと思います。

More Vietnames Cuisines

Ite Kazuhiro / DoubleWish
Fried Rice in Vietnam is called “Com Chien”. Com Chien is fried with Shrimps and Squids and is so delicious. The texture of Rice in Vietnam is a bit broken and hence good for making Com Chien.

バクテーBak kut teh

推薦人

KLキンジョーさんKL Kinjo

マレーシアは多民族国家なんで、マレー系、中華系、インディアン系の料理がフュージョンされています。そんななかでも、僕がバクテーが大好きです。

Malaysia is a multiracial country with Fusions of Malaysian, Chinese and Indonesia Cuisines. Among all these cuisines my favorite is Bak Kut Teh.

ポーク玉子おにぎりOnigiri filled with Spam and Egg

推薦人

山田英季Yamada Hidesue

今回、アジア住みます芸人さんに会うために訪れた、はじめての沖縄で衝撃を受けました。現地のおにぎりには四角いスパムが入っていると聞いていましたが、まさにその通り。あまり握っていないので、ごはんがふっくらしていて、具との相性もバッチリです。エビフライやしょうが焼きといった具材もトッピングできるので、おすすめします!

I visited different places to meet the Artistes living abroad in Asia for this feature & I was so surprised when I visited Okinawa. I really proved that in Okinawa, Onigiri is served with Rectangular-formed Spam in which I have heard long before. The Onigiri is not firmly squeezed and hence the rice is well plumped and matches well with other combinations of ingredients. You may consider adding Fried Shrimps and Ginger Fried-Pork into it as toppings!

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